Op ons rust de droevige taak u op de hoogte te stellen van het overlijden van Sjef Keuninkx.

Sjef moest de strijd opgeven op 6 april 2021 op de leeftijd van 71 jaren. Dat leven werd voor ’n heel groot deel gedeeld met zijn geliefde Marianne met wie hij bijna 50 jaren gehuwd was. Het huwelijk bracht de kinderen Melanie, Stephanie, Marco en de kleinkinderen Jack, Scott, Sepp, Nina en Vieve voort.

’n Mooi deel van Sjefs leven kruisten zijn én Jongerenorganisatie Trappaf’s weg elkaar. Hij was weliswaar niet van het állereerste Trappafuur maar wel van ’n heel vroeg uur -1970- waarin we o.a. zijn krachten willen benoemen in de disco, de technische dienst, carnaval, jeugd- en kindermiddagen en toneel. Zo speelde hij rollen in ’t Wespennest, de Bungalow, Broeder Thomas en de drie Rovers en De Tante van Charley. Sjef en Marianne zijn een van de vele koppels die voorgekomen zijn uit ontmoetingen bij de Jongerenorganisatie. Het Trappafboek “Daar hebben we elkaar leren kennen” opent met dit opmerkelijke fenomeen.

‘Trappaf’ is nog altijd springlevend al zette de organisatie de laatste jaren haar kaarten vooral op ‘theater’. Sjef verzette de bakens mee en was ’n aantal jaren zeer actief bij de technische dienst van de theatergroep. Als vakman op timmergebied werden decorstukken bijzonder robuust gemaakt. Zo kon het gebeuren dat een kasteel, gebouwd met zijn zwager Jo Paijmans voor het spel “De Kolossale Koning Kwabbus”, overgenomen werd door Natuurtheaterbeheerder Cees Marsé om nog jarenlang blikvanger te zijn bij het betreden van het Natuurtheaterterrein.

Sjef liet zich gezelligheid niet ontzeggen en was immer van de partij als er wat te vieren was. Op jarenlange gehouden Nieuwjaarsrecepties gaf hij acte de presence, natuurlijk voor ’n geliefd glaasje bier maar ook om de opgedane kennis van fijne muziek met iedereen te delen; hij verzorgde op die avonden graag de muziek!

Voor al zijn verdiensten voor de Trappaforganisatie eerde men hem met de Trappaf waarderingstegel, een ontwerp van Joop Wolfs vervaardigd door pottenbakker Henk Potters. Als er ’n speciaal wimpel voorhanden was om aan de tegel te hangen die iemands humor zou weergeven dan zou Sjef zo’n wimpel zeker in de wacht slepen! Het is een van de vele eigenschappen die Sjef tot geliefd persoonlijkheid maakte.

Allen die Trappaf in het hart dragen wensen Sjefs dierbaren het allerbeste toe!

(Foto: Peter Deen – Sjef Keuninkx en Marianne van den Hout begin zeventiger jaren achter de toenmalige draaitafels in het Trappafgebouw.)