Meer dan twee decennia mocht Theatergroep Trappaf zich rijk weten door ’n getalenteerd kunstenares aan zich te binden in de persoon van Franca Muller Jabush. Het gaat ons zeer aan het hart te moeten melden dat Franca op 20 oktober 2011 van het leven afscheid moest nemen.

Eind jaren tachtig startte Theatergroep Trappaf met een nieuw initiatief: het brengen van een openluchtvoorstelling in het Oisterwijkse natuurtheater. Het affiche voor de eerste productie was van eigen makelij maar het jaar erna werd Franca gepolst of zij wellicht ’n sprekende tekening wilde maken die kon dienen als basis voor ’n sprankelend affiche dat tevens kon dienen als flyer en ander promotiemateriaal.

Haar eerste ‘ja’ en het resultaat dwong de wens tot vervolg af; 25 sprankelende werkstukken (zij maakte ook enkele affiches voor de Verenigde Oisterwijkse Spelers) van haar hand mochten uitnodigend in Oisterwijk en omgeving Theatergroep Trappaf ’n kleurrijk gezicht geven nog vóór het publiek het theater was binnengestroomd. Zelfs zonder de tekst te lezen zag de passant dat Trappaf weer ’n nieuwe productie op touw zette; Franca’s werk werd ’n deel van het gezicht van de groep.

De latere affiches konden full color worden afgedrukt. Haar laatste werkstuk voor Theatergroep Trappaf was voor de productie “Voor het begon te waaien” uit 2011. Ook hier besteedde Franca eerst ruim tijd aan lezing van het spel, het laten bezinken van de materie en het dan uitten op papier. Ze wist immer de toon perfect te raken.

Theatergroep Trappaf dankt bij deze nogmaals de innemende persoon van Franca Muller Jabush voor het prachtwerk dat zij voor ons leverde. Ons medeleven gaat uit naar haar partner, familie, vrienden en allen die haar missen.