Eindejaarsloterij 2021

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:2018

Hier komt-ie: de uitslag van de Theatergroep Trappaf Eindejaarsloterij 2021!

De eindejaarspresentjes in de tuin van Peter en Gemma.

Zo’n uitslag moet natuurlijk zo vertrouwd mogelijk tot stand komen. Vorig jaar vroegen we voormalig voorzitters van Theatergroep Trappaf ’n cijfer of getal te noemen, ditmaal is een aantal oud-regisseurs benaderd dat niet meer aan de groep verbonden is. Niet iedereen kon aan het verzoek gevolg geven. Drukke werkzaamheden, beslommeringen of gewoon onbereikbaarheid lagen daaraan ten grondslag. Geeft niks, uiteindelijk hebben we vijf cijfers en/of getallen binnengekregen via ’n leuke schriftelijke reactie, film of foto. Hier komen ze:

Loterijnummer 1

Als eerste Sylvie Gruijters. Zij werkte in 1997 met ons aan het spel ‘De Zieners’. Voor Sylvie was ‘t het afstudeerproject van haar regieopleiding. Geen makkelijk spel, wel een productie die door hard werken met verve op de planken werd gezet!

Loterijnummer 2

Jeanny Kooijmans
was de eerste persoon die na Wim Rooth ’n regie voerde binnen Theatergroep Trappaf met het spel ‘Verwarringen’. De Theatergroep bracht ’n fiks aantal mensen voort die vanuit het zelf toneelspelen op den duur vóór de groep durfde te gaan staan als regisseur. Jeanny beet de spits af nadat Wim Rooth de 17 jaren ervoor dat de toneelgroep bestond álle regies voerde!

Loterijnummer 3

Peter Stax voerde regies bij ons uit voor zowel binnen- als buitentheater. Peters bewerking van ‘Mistero Buffo’ werd in 2003 ten tonele gevoerd op een bijzondere locatie: een boerenstal op Heukelom ‘omgebouwd’ tot theater. Daarna volgden twee regies voor het openluchttheater: ‘Prins Viezerik’ in 2004 en ‘De Rattenvanger van Hamelen’ in 2006.


Loterijnummer 4

Ook Femke Jonas nam drie regies met de Theatergroep op haar schouders, stuk voor stuk openluchttheaterproducties. ‘Voor het begon te waaien’ (2011) was een bewerking van de Griekse tragedie ‘Iphigenia’. Voor ‘Alice in Wonderland’ en ‘Opa Don Quichot uit respectievelijk 2012 en 2014 schreef Femke ook de scripts.

Loterijnummer 5

Als laatste regisseur halen we graag de al eerder genoemde man aan die Theatergroep Trappaf oprichtte, jarenlang als voorzitter bestuurde en meer dan veertig toneelstukken regisseerde. Het persoonlijk benaderen van Wim Rooth voor het leveren van een loterijnummer van zijn keuze is helaas niet meer mogelijk omdat hij in 2011 overleed. Hij bereikte de leeftijd van 67 jaren. Ook ‘67’ houden we aan als loterijnummer.

Alles op een rijtje zettend hebben we de nummers 1, 14, 29, 56 en 67 waarop een leuke prijs is gevallen. Zit jouw lotnummer erbij? Bofferd! Stuur ’n berichtje naar info@theatergroeptrappaf.nl en we bespreken hoe je je prijs in je bezit krijgt! Het doorgeven kan tot en met 14 januari 2022, daarna vervalt de prijs en schuiven we deze door naar een volgende activiteit.