‘Kermiskriebel!’ vanaf nu online te bekijken!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:2018
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het Theatergroep Trappaf openluchtspel van het jaar 2010 ‘Kermiskriebel!’ is vanaf heden online te bekijken. De speelvloer van het Oisterwijkse Natuurtheater was voor de gelegenheid omgebouwd tot ’n boerenerf, eind jaren ’50. De inhoud:

Op het boerenerf van Boer Bertus heeft Berend Jan de leiding over ’n grote groep boerenknechten en boerenmeiden. Berend Jan vindt dat deze er ’n beetje de kantjes van aflopen en verzint –samen met de kinderen uit het publiek- ’n plannetje om zélf niets te hoeven doen en het boerenvolk de karweitjes te laten opknappen.

Dan wordt de kermis aangekondigd waar iedereen in het afgelopen jaar per week ’n paar spaarcenten voor heeft achtergelaten bij Bolle Barend, de plaatselijke kastelein. Bolle Barend komt de zogenaamde ‘dubbeltjespot’ voor iedereen brengen zodat de kermiskriebel bij iedereen al snel huishoudt.

Boer Bertus is zó tevreden over al z’n werklieden dat hij dit jaar ’n extra zak muntjes als prijs inzet! Het zal via ’n tombola bij de winnaar terecht komen. Het lijkt erop dat de boerenknechten- en meiden allang doorhebben dat Berend Jan hen fopt want ze nemen hem ‘ns goed te grazen… Loopt hij de tombola én z’n dubbeltjespot mis?

Het script en de regie was van Rutger Lommerse, de muziek was van de hand van Maicel Copal.

Bekijk de film hier:

 

Geef een reactie